Forleng taket over terrassen

Med en overbygd terrasse, trenger du ikke bekymre deg for litt regn. Vi gir deg inspirasjon og veiledning til hvordan du kan bygge en overbygd terrasse. Et takoverbygg gir beskyttelse mot været, gjør det lettere å kontrollere temperaturen og kan forlenge terrassesesongen for deg og familien. En terrasse utsettes vekselvis for direkte sol, varme, kulde, regn, fukt og mikroorganismer. Bruker du klare takplater i terrassetaket slipper du både unna regnet og får masse lys. Våren er her og vi gleder oss til nye uteprosjekter. Et tak over terrassen kan gjøre utesesongen enda lenger og eliminerer bekymringen for regn når du skal spise ute.

Du kan bygge taket som en frittstående konstruksjon, eller du kan binde det sammen med hus eller hytte. Har du bygget en treterrasse allerede, er et tak et naturlig byggetrinn nummer to. Husk at snø er tungt Først og fremst er det viktig at du ikke sparer på dimensjonene. Dersom det legges tak over pergolaen, må man ta hensyn til at konstruksjonen må tåle snølast på vinterstid.

En pergola er et godt alternativ som definerer uterommet, gir skygge og blir dekorativ når plantene får vokse på den. En pergola be­står som regel av en åpen trekonstruksjon av søyler og åpne takbjelker/sperrer hvor klatreplanter kan vokse seg til og gi skjerming mot innsyn og sol. I sommermånedene ønsker mange å bruke terrassen som en forlengelse av stuen, men ustabilt vær setter ofte en stopper for både grillmat og soling.

Forleng taket over terrassen

I tillegg mu00e5 vi lagre valgene du gju00f8r av hvilke cookies du godtar og ikke. Ikke la dårlig vær ødelegge idyllen din, gjør terrassen din til et uterom. Bestill ditt uterom og terrassetak fra Byggmax – raskt, enkelt og billig. Skriv inn ditt postnummer så finner vi automatisk din nærmeste butikk.

Forleng taket over terrassen

Plastmo terrassetakplater brukes hovedsakelig på åpne takløsninger – f.eks. Morten skulle lage et tak over terrassen, var det viktig for ham at det ble seende pent ut. Den ene halvdelen åpen for vær og sol, den andre beskyttet av tak og vegger på tre sider. Men til vinteren forvandles alt til et tørt oppbevaringsrom! En typisk pergola er tak over terrasse og tåler mye mer vind enn en vanlig terrassemarkise. Dersom markiser som nevnt tidligere ikke er ønskelig fordi det er for skjemmende utseende messing ut fra huset og du gjerne vil ha en mer luksuriøs følelse, er pergola et alternativ for solskjerming. Det er også godt anvendelig om du prefererer å kunne se ut samtidig som du skjermer for solen.

Er du i tillegg villig til å investere litt ekstra for en optimal terrasse og hage er dette rett for deg. Pergola er den avanserte markiseløsningen, også bedre kjent og sett ute på restauranter og cafeer. Og det er ikke bare jeg som benytter muligheten – jeg hører lave stemmer flere steder i nabolaget. Høsten nærmer seg og forhåpentligvis får vi noen varme sensommerdager etter mange kalde sommerkvelder. I år skal jeg gjøre det jeg har tenkt på i flere år – forlenge sommeren med god utebelysning og varmelamper som hjelper meg å holde på sommervarmen.

Madrugada – den blå timen med sola som står opp i øst! Med terrassemarkise over uteplassen får du nærmest en ekstra stue – eller spisestue om du vil. Markisen luner om kvelden, og du kan sitte ute og hygge deg med familie og venner i loungen utover sensommeren og høsten. Huset hadde opprinnelig to etasjer og flatt tak i andre etasje.

I tillegg ble det bygget nytt tak, som ble forlenget ut over en støpt terrasse på nordsiden av huset. Da det unge paret i 20-årene overtok 70-tallshuset på Hanøy på Askøy utenfor Bergen ønsket de umiddelbart å starte prosessen med å totalrenovere huset.